Ta strona korzysta z plików Cookies. Zasady ich wykorzystania są opisane w naszej Polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć Cookies w przeglądarce. |
gwolska napisał(a):kiedyś w internecie znalazłam przepis na:
PIECZARKI FASZEROWANE JAJECZNICĄ
pieczarki, 0,5 kg
cebula, 1 szt
jajka, 5 szt
sol, pieprz, szczpiorek,
bułka tarta + mąka do panierowania,
Pieczarki myjemy i osuszamy. Odcinamy ogonki, kapelusze wrzucamy do miski i lekko solimy. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy, po chwili dodajemy drobno posiekane trzonki pieczarek. Gdy nieco się przysmażą wbijamy 3 jajka, przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy pokrojony szczypiorek. Smażymy, aż jajka się zetną. Tak przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek, panierujemy w jajku - mące - jajku - bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Panierka jest gruba i bardzo chrupiąca.
Taką potrawę wszyscy bardzo lubimy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 54 gości