Ta strona korzysta z plików Cookies. Zasady ich wykorzystania są opisane w naszej Polityce prywatności. W każdej chwili możesz wyłączyć Cookies w przeglądarce.
Często na śniadanie przygotowuję koktajle mleczno-owocowe. Np. miksuję banana lub kiwi z jogurtem lub kefirem i słodzę miodem. Czasem podaję musli z sezonowymi owocami albo kanapki z serkami i wędliną.
No ja mam na tyle duże potomstwo, że nie muszę się martwić. Dbam o to byśmy jedli śniadania i by było urozmaicone pieczywo. Jak najmniej białego. Do tego serek biały wiejski, pasta rybna, jajko na miękko, wędlinka, pasztecik. Nie jadamy zup mlecznych, ani płatków na mleku, ze względu na uczulenie na laktozę. Jeśli chodzi o produkty z puszek, to jadamy wyłącznie pasztety Profi, bo ta firma produkuje bezglutenowe. Do kanapek zawsze dodaję jakieś warzywo, w zależności od sezonu. Do picia herbata i soczki, bo mleko , kakao, kawa z mlekiem, odpadają. Mam nadzieję, że udało mi się zrobić z jedzenia śniadań pewien rytuał i że młody już zawsze będzie je jadł.
u mnie też była kolacja, kiedy wszyscy członkowie rodziny byli już w domu. Teraz jest obiad niedzielny na który zapraszam syna z dziewczyną i przyjaciółkę, która od niedawna jest wdową i pocieszamy ją.
kotus8923podała przepis na naleśniki z jajecznicą i serkiem wiejskim. Ponieważ posiadałam wszystkie składniki, zrobiłam takie śniadanie dzisiaj i rzeczywiście są niezwykłe, niepowtarzalne i smaczne.
Dla mnie najważniejszym posiłkiem jest śniadanie. Zazwyczaj jadamy płatki na mleku, lub mleku sojowym. Ale na drugie śniadanie sprężam się i robię kanapki. Dziś planuję posmarować chleb pasztetem z profi, z wieprzowiną i na to dać ogórek kiszony. Pożywne i smaczne. Wystarcza do obiadu, by skutecznie zlikwidoawać głód